Na, ez jó kérdés...

Nézni vagy nem nézni

Nézni vagy nem nézni

Ha én egyszer az első Alien-filmet kijátszhattam volna...

Alien Isolation

2014. szeptember 17. - birorichard36

Nem szorosan, de azért "némiképp" kapcsolódik a filmekhez. Na jó, nem némiképp, hanem nagyon szorosan! Aki még nem hallotta róla, és szereti az Alien első epizódját, és a videojátékokat sem tartja az ördög műalkotásainak, annak bátran ajánlom az Alien Isolation c. túlélő horrort, ami október 7-én fog megjelenni PC-re, valamint a jelenlegi és előző generációs Xbox-okra, Playstation-ökre.

A történetről dióhéjban annyit, hogy Ripley eltűnését követően 15 évvel, a lánya, Amanda, nyomozni kezd anyja eltűnésének ügyében, aminek során - csodák csodájára - közelebbi kapcsolatba kényszerül kerülni egy idegennel.

1402787883-alien-isolation-promo-amanda-ripley.jpg

A játék műfaja túlélő horror, tehát nem fogjuk szétbombázni egy Békemenet nagyságú Alien-horda fejét egy BFG 9000-rel, ellenkezőleg, egyes egyedül, magunkra utalva róhatjuk majd az űrállomás/-hajó folyosóit, bujkálva a szörnyeteg elöl.

Ha hihetünk a videóknak, márpedig miért ne hihetnénk, akkor egy olyan játékot fogunk kapni, ami a franchise kezdete óta először fogja tudni visszaadni az első mozifilm sötét sarkokkal, rettegéssel teli klausztrofób hangulatát, amiben nem a gépkarabély lesz a legjobb barátunk, hanem a szekrények, szellőzők, és egyéb búvóhelyek - amik közül nem mindegyikben érdemes hosszabb időre tervezni...

Ha nem is megjelenés napján, de szeretném mindkenképpen megvenni; majd akkor is írok róla néhány sort, ugyanis szeretem az Alien-t, az első részt még könyvben olvastam gyerekkoromban, mit mondjak, elég mély benyomást tett rám, azóta is imádom, és nagyon régóta vártam már egy hasonló kaliberű játékra. Hát, remélem, nem csalódok.

Összeállítottam egy listát Youtube-on néhány videóból ízelítő gyanánt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://cinemablog.blog.hu/api/trackback/id/tr156705653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása