Na, ez jó kérdés...

Nézni vagy nem nézni

Nézni vagy nem nézni

Heti Mozipremier - Season of the Witch (Boszorkányvadászat)

2011. január 04. - birorichard36

2011. január 7-én debütál az USA-ban Nicolas Cage új fantasy thrillere, a Season of the Witch (Boszorkányvadászat). Többek közt olyan szereplőket láthatunk viszont, mint a Nicolas Cage társát alakító Ron Perlmant, akit főként a Hellboy elmaszkírozott Vöröseként ismerhettünk meg (de akár Konstantin Konaliként is a Rendőrakadémia 7. részéből), vagy akár Stephen Graham, akit legutóbb a Boardwalk Empire (Gengszterkorzó) című sorozatban láthattunk Al Capone szerepében, de feltűnt többek közt Guy Ritchie Blöffjében (Snatch) is.

 

A történet a XIV. századi pestis sújtotta Franciaországban játszódik, ahol két lovagra azt a feladatot rója a katolikus egyház, hogy kerítsenek elő egy bizonyos boszorkányt (Claire Foy), mert a szerzetesek a fekete mágiát vélik felfedezni Fekete Dögvész pusztítása mögött. Tervük szerint, ha a lovagok hazahozzák, egy rituálé segítségével egyszer és mindenkorra megfékezhetik a gyilkos járvány további terjedését. Utuk során csatlakozik hozzájuk egy pap, egy szélhámos, egy megcsömörlött lovag, és egy fiatal fiú, akinek az az egy álma van, hogy egyszer lovaggá válhasson. Hamar kiderül persze, hogy a boszorkány korántsem bírja úgy a bezártságot, mint ahogy arra az atyafiak és a lovagok számítottak...

A trailer kifejezetten dögösre sikeredett, van benne minden, amiben a műfaj szerelmesei kedvüket lelhetik:  gonosz farkasok, fordított pentagram, varázsló, repülő boszorkány, élőhalottak, slussz poén a zene, amit nem más performál, mint Marylin Manson. A forgatókönyvet (joggal mondhatjuk, hogy elsőfilmes) Bragi F. Schut jegyzi, a rendezői székben pedig Dominic Sena (Kardhal, Vakító Fehérség) ül. Barokkos túlzás volna azt állítani, hogy mindezek túlzott bizakodásra adnak okot: a Vakító Fehérség csúfos bukása se a kritikusokat, se pedig a nézőket nem győzte meg (35 millió dolláros becsült költségvetésének csak mintegy harmadát sikerült behoznia), valamint se a Kardhal, se pedig a Tolvajtempó nem bizonyult valami jó üzletnek a stúdiók számára (Sena nem is maradt megy egynél sem). A Season of the Witch becsült költségvetése 30 és 50 millió dollár közé tehető, a bevételt pedig 25 millióra datálják, így igazán kérdéses a sikere. Mindenesetre maradjunk annyiban, hogy visszatérünk rá a bemutató után.


Érdekesség, hogy jónéhány felvételt az etyeki Korda Stúdióban vettek fel.

www.facebook.com/seasonofthewitch

Update: Január 27-től vetítik a hazai mozik.

A bejegyzés trackback címe:

https://cinemablog.blog.hu/api/trackback/id/tr902559554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása