Na, ez jó kérdés...

Nézni vagy nem nézni

Nézni vagy nem nézni

Ma született Mel Gibson

2011. január 03. - birorichard36

1956-ban, a mai napon született a színész-rendező-producer Mel Gibson a New York állambeli Peekskill-ben. A család tíz gyermeke közül ő volt a hatodik, majd szülei később örökbe fogadtak még egy gyermeket, így a család 13 főre nőtt. Első filmje az 1977-es Terror nyara volt, ezt követően 1979-ben, harmadik filmjében már komoly hírnévre tett szert, a Mad Max-ben játszott főszerepével. Ezzel, és később a Halálos Fegyver akció-vígjáték sorozattal megalapozta hírnevét és kellő anyagi biztonságát, majd sorban jöttek az ismertebb filmjei, mint a Bounty, a Palimadár, az Air America, vagy a Hamlet. 1993-ban átült a kamera másik oldalára, hogy megrendezze, és eljátssza a főszerepét Az arc nélküli ember című filmnek. Ezt követte 1995-ban A Rettenthetetlen, amiért megkapta a Legjobb Rendezőnek járó Oscar-díjat, így ő lett a hatodik, aki színészből lett legjobb rendező a Filmakadémia történetében.

További három filmben működött közre rendezőként: 2004-2005-ben a Rém rendetlen család című tv-sorozatban, ugyancsak 2004-ben a zsidó közösségek ellenszenvét kiáltó, Passióban, és 2006-ban az Apocalypto című alkotásban. Legutóbbi filmes munkája a 2010-es Edge of Darkness férfi főszerepe volt. A bulvársajtót is megjárta az a botrány, ami szerint kiverte ex-barátnője, Oksana Girgojeva fogait, valamint egy hangfelvétel tanúsága szerint, később halálosan meg is fenyegette. Legkorábban 2011. áprilisában láthatjuk viszont Walter Black szerepében, Jodie Foster új filmjében, a The Beaver-ben.


The Beaver előzetes (angol)

A bejegyzés trackback címe:

https://cinemablog.blog.hu/api/trackback/id/tr932558693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása