Na, ez jó kérdés...

Nézni vagy nem nézni

Nézni vagy nem nézni

The Fault in Our Stars - Csillagainkban a hiba

3(4)/10...

2014. augusztus 26. - birorichard36

Josh Boone kegyetlen ember. Egy nagyszerű és szokatlan témából, valamint néhány jelenet okán feltételezem, hogy egy csodálatos könyvből sikerült egy olyan produktumot legyártania, ami bohócot csinál a daganatos betegekből, az író John Green-ből, a színészeiből, és nem utolsó sorban a nézőkből. Ha volt már olyan film, aminek során fizikai fájdalmat okozott az ostoba rendezői munka, mert általában nem itt szokták elcseszni, akkor ez az.

Ez a film kizsigerel, a mélybe taszít, csakhogy nem úgy, ahogy ezt a rendező szerette volna. Erőltetett, bárgyú, bántóan giccses párbeszédek, felvételek, fölösleges, az érzelmekre túlzottan hatni akaró jelenetek; a végjáték pedig emiatt tökéletes kudarcba fullad, pedig a színészek itt már igyekeztek volna, Ansel Elgort-ról pl. kiderül, hogy nem csak bárgyú öntelt semmitmondó vigyorgó pofát tud vágni (korábban a Carrie-ben sem volt vele efféle probléma). Azt a különösen gusztustalan részt, amikor Isaac karakterét - amiből egyszerűen magától kiömlik a dráma (kamaszkorú fiú, akinek retinablastoma miatt eltávolítják a szemét, egyetlen támasza, a szerelme pedig elhagyja) - egy érzelemmentes, ostoba udvari bolonddá degradálják, na azt pedig egyenesen a pokolba kívántam.

Azt, hogy Laura Dern miért csak úgy tud beszélni, mint aki szellemileg erősen korlátolt, vagy hogy Sam Trammell-t mivel zsarolhatta a rendező, hogy ilyen együgyűen, halványan és észrevehetetlenül játsza el a következetlen apa szerepét, azt nem tudom, ahogy azt sem, a szülők elferdült motivációit (nem olvastam a könyvet, de nekem úgy tűnt, mintha nem a lányukat akarnák megmenteni, segíteni kezdettől fogva, hanem egyszerűen csak magukat sajnálják az egyszer majd megélendő fájdalomtól) hogy sikerült egy 10 másodperces "-Szeretlek! - Szeretlek!" dialóggal a szőnyeg alá söpörni… 

Mindez tegnap este történt, és mikor ma reggel felkeltem, azt hittem, hogy rosszabb nem lehet, de az IMDb-n a következő fogadott: Josh Boone fogja rendezni Stephen King egyik legbensőségesebb (és szerintem egyik legjobb)regényét, a Lisey történetének filmváltozatát. Tévedtem? Szerintem ez a Boone direkt utazik rám…

Tudom, itt-ott orrvérzésig tömjénezik, de

nem nézni.JPG

NEM NEM NEM ÉS NEM AJÁNLOM SENKINEK.

3/10, na jó, legyen 4, a lényegen nem változtat - nézhetetlen.

IMDb
Port.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://cinemablog.blog.hu/api/trackback/id/tr466636553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása